Gin Fizz de Roses i Rosa de Merenga amb Festuc

Gin Fizz de roses
Aquest cocktail va ser creat per una promoció de Perrier fa temps, encara que amb el temps ha estat el delit de molts clients que s’apropen per l’Elephanta. És un cocktail molt especial i amb molt bon cor, ja que va participar, tenint un èxit considerable a un event benèfic de coctelería creativa… “Abre tú corazón” d’Aldees infantils.
És un cocktail molt aromàtic, i ens ha d’agradar menjar flors, perquè verdaderament és com si es tractés d’una rosa líquida i alcoholica !!!

Ingredients
4cl de Taj Mahal infused Gin Only, fet a la Elephanta
2cl Suc de llimona natural
2cl d’almívar
1 clara d’ou
Acabem el cocktail amb aigua de Perrier fins a dalt del vas

Utensilis especials
Coctelera Boston, got baix  o “on the rocks”

Procediment
Preparem el got baix escarxant de sucre de roses (sucre amb petals de rosa tallats a la juliana). Agafem la Boston Sheaker, o coctelera i posem la Ginebra Only amb Taj Mahal que hem deixat macerar durant una setmana i mitja, el suc de llimona espremut, l’almívar i la clara d’ou . Afegim el gel i batem, escanciem (si sabem fem moviment “Boadas”), així aconseguirem una escuma important i densa. Afegim un mica de gel pilé al cocktail i acabem amb aigua de Perrier. Decorem amb una mica de llimadures de llima al mig tallades i un pètal de rosa punxat en un escuradents

Rosa de Merenga amb Aigua de Roses i Festuc
Trobo que la merenga és una peça elegant, delicada, aromàtica… Com una rosa! La màniga pastissera pot donar respecte al principi, però amb una mica de pràctica t’obra tot un nou ventall de possibilitats en presentació i tècnica. Sempre pots practicar sobre el marbre o un tros de paper de forn.

Ingredients
4 clares
200gr de sucre granulat
1/4 de cullereta de cafè de cremor tartàric
colorant alimentari (segons la tonalitat desitjada)
2cl d’Aigua de Roses
Festucs (necessitarem un festuc per rosa)

Utensilis especials
Batedora amb accessori de varilles
Silpat
Màniga pastissera
Boquilla 1M

merenga

Procediments
Forn de ventilador a 100C o convencional a 110C. Posem el sucre i les clares en un bol sobre un pot amb aigua per fer un bany Maria. En constant moviment amb un batedor o llengua, remenem fins que el sucre s’hagi dissolt completament (hem de vigilar que les clares no coguin dins el bol). Un cop dissolt, afegirem aquesta mescla dins del bol de la amassadora o si tenim batedora elèctrica ho batem dins el mateix bol. Afegim el cremor tartàric. A mig muntat, incorporem poc a poc, l’aigua de roses.

Un cop tinguem les clares muntades a punt de merenga, afegim el colorant al gust i batem per incorporar color.Posem la merenga dins la màniga i ens preparem per escudillar roses de merenga sobre la silpat. Però…! I el festuc??? Escudillem merenga del tamany d’una moneda d’1 cèntim, hi col·loquem un festuc a sobre i segellem tot dibuixant amb la màniga una rosa a sobre. Courem durant uns 45-50 minuts o fins que la merenga s’hagi deshidrat i sigui lleugera i seca al tacte. Deixar refredar abans d’envasar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s