Cocktail Aleixandra (un Alexander diferent)

alexanderBites&Cocktails a la ràdio de Girona Ara! Hem realitzat 4 maridatges amb molt afecte i il.lusió per als companys de Gastropíndoles ­– tot seguit en teniu el primer, i ens podeu escoltar al final de l’entrada.

La creació d’aquest cocktail es remonta a ara fa uns anys, quan gracies a en Quico Vera (allò típic que diuen d’algú de: cuiner brutal i millor persona…) varem fer una col.laboració amb Catalunya Radio el dia de Nadal. Em van demanar que m’inventés uns quants cocktails nadalencs, estava preparat per marxar cap a casa d’en Quico desde on grabaríem amb la unitat mòbil, quan el meu cosinet Aleix em va dir pel Facebook que m’anés bé i que podia fer alguna cosa amb neules, que a ell li agradaven molt. Sense voler va ser la “puntilla” a la recepta, la catarsi final de tan dolça creació. En el seu honor, li vaig cambiar el nom i el vaig acabar anomenant ALEIXANDRA en honor al cosinet Aleix !!!

Ara ha tornat un altre cop, gràcies a l’oportunitat que ens ha donat en Jordi Àvila amb les seues Gastropíndoles de la nostre Girona. No sé Jordi… però crec que això és tan sols el començament d’una llaaaaaaaaaaarga amistat !
Apa a disfrutar !!!

Ingredients:
5cl Rom (blanc o añejo)
10cl Oz Llet
50 gr de torró de Xixona (segons la densitat que vulguem)
Dash de Almívar
Neules trossejades
Sucre Blanc
Gel pilé

Decoració: Escarxem la copa Dry amb la Neules trossejades i el sucre blanc barrejat, i una mica de
canyella per sobre del cocktail.

Metodologia:
En aquest cas farem servir la blender o batedora americana.
Posem la 5cl de Rom, que pot ser blanc o “añejo”, segons el que vulguem aconseguir en intensitat de sabor alcohòlic.
Afegim el Turró de Xixona a trossos, així serà més fàcil la seva barreja.
Posem la llet, el cop d’almívar i el gel, i que comenci a ajuntar-se tot a la batedora.
Preparem la copa Dry, escartxant amb les Neules, que prèviament haurem trossejat al morter i barrejat
amb el sucre blanc.
Finalment servim el còctel donant un toc de canyella o nou moscada.

Maridatge:
Sincerament, aquest cocktail, “Tot ell ja és un maridatge”!

Ens podeu escoltar aquí

GASTROPINDOLA_BITES___COCKTELS-converted

20131231-014225.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s