Efímer de Cava i Pintxo d’Anxova, Oliva Farcida i pols d’Ametlla

IMG_7492 - Versió2Bites&Cocktails a la ràdio de Girona Ara! Hem realitzat 4 maridatges amb molt afecte i il.lusió per als companys de Gastropíndoles ­– tot seguit en teniu el segon, i ens podeu escoltar al final de l’entrada.

L’Efímer de Cava és un cocktail lliure d’invenció sinèrgica, nascut per una casualitat o causalitat i que ara és vostre !!… L’únic que us demano és que en conserveu el nom del cocktail…

Ingredients:
Llimona
Sucre Blanc
Cava
Refresc de Llimona
Gel pilé

Metodología:
Tallem la Llimona i possem 3/4 parts en un vas “on the rock’s”. Al tallar la llimona em de seguir les directrius que fem amb la llima, a quarts i sense el cor.
Afegim dues cullaradetes de sucre blanc.
Matxuquem… vigilant que ho fem desde la pell cap a baix, així el cocktail no se’ns farà amarg.
Hi possem una mica de cava i remanem força fins que el sucre estigui desfet.
Posem el gel pilé fins a dalt
Tornem a possar-hi cava fins que quedi un dit lliure del vas
Completem amb refresc de llimona i mesclem una mica d’abaix a amunt el cocktail sencer.
Podem decorar amb una espiral de llimona, un espiral de llima i/o una cirera en almíbar.

Possibles Combinacions o derivats:
TARONJA: Si canviem la llimona per taronja i el refresc que emprem és de taronja, posem menys sucre, ja que la taronja és més dolça.
ARANJA: els més amargs i atrevits, ometre el refresc i posem soda!!! !!

Maridatge:
El següent és un maridatge per contrast. Aquest cocktail és força acídic però en harmonia.
Necessitarem escuradents o picks, olives farcides d’anxova, anxoves de l’Escala i ametlles salades.
Emboliquem cada oliva en un filet d’anxova i punxem. Reservem.
Piquem les ametlles en morter i n’aconseguim una farina/pols.
Arrebossem la nostra oliva i anxova en la pols i… TARÀAAA!!!

Ens podeu escoltar aquí

GASTROPINDOLA_BITES___COCKTELS-convertedIMG_4905

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s